Monday, February 28, 2022

Orsaker och effekter av global uppvärmning uppsats

Orsaker och effekter av global uppvärmning uppsats



Tyvärr kan det vara en utmaning att få flera intressenter att arbeta tillsammans, även inom samma land, uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning. Stigande havsnivåer kan översvämma kustområden och få hela öar att försvinna. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. Uppsatserna har skrivits på ett enkelt men effektivt engelska språk för att låta dig veta om orsakerna och effekterna av global uppvärmning. Titlar som ännu inte oroar sig för global uppvärmning? Men vi ignorerar och fortsätter våra dåliga vanor, vilket flammar upp den globala uppvärmningen. Även om de flesta individer nuförtiden använder matlagning och andra miljövänliga energikällor i sina hem, är det vanligt att använda skog som bränsle, på grund av de många träd som huggas dagligen för träkol och ved.





Är olja och gaser en hållbar energikälla?



De främsta orsakerna till den globala uppvärmningen är utsläpp av giftiga och skadliga växthusgaser, uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning, som koldioxid och svaveldioxid på grund av förbränning av fossila bränslen och industriell verksamhet. Effekterna av den globala uppvärmningen inkluderar oavbrutet regn, oväntade klimatförändringar, höjning av havstemperaturen, utarmning av flora och fauna, smältning av glaciärer och översvämningar etc. Uppsatserna har skrivits på ett enkelt men effektivt engelska språk för att låta dig veta om orsakerna och effekterna av global uppvärmning. Efter att ha gått igenom dessa orsaker och effekter av global uppvärmning kommer du att veta vad som är orsakerna till den globala uppvärmningen och dess effekter; även de faktorer som leder till det och åtgärder som vidtagits för att stoppa det.


Global uppvärmning är ett stort problem nuförtiden på grund av den regelbundet ökande temperaturen i hela atmosfären. Det blir hela tiden så kraftfullt som en demon. Det finns många anledningar till dess ständigt ökande karaktär. Den främsta orsaken till det är växthusgaser som koldioxid, dikväveoxid, metan, uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning, klorfluorkol, etc. som ökar i miljön främst genom mänskliga aktiviteter. Några av det ökar antalet bilar, svampindustrier, förbränning av fossila bränslen, etc. Sådana aktiviteter släpper ut mer CO2 i atmosfären vilket ökar jordens globala värme.


Denna ökande atmosfärstemperatur gör att glaciärer smälter, hälsoproblem uppstår och inbjuder till så många naturkatastrofer. Som var och en av oss vet det där århundradet var klimatet på denna planet kallare än nu. Och det är så förvånande att det inte ens nu är stabilt, det ökar dag för dag. Vi är väl medvetna om och föreställer oss dess negativa effekter på vår miljö och kroppshälsa. Men vi ignorerar och fortsätter våra dåliga vanor, vilket flammar upp den globala uppvärmningen. Global uppvärmning är en konstant process för ökning av den årliga temperaturen på hela planeten. Enligt statistiken är det registrerat att under det senaste århundradet var den genomsnittliga temperaturökningen 0. Alla uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning av den negativa effekten av den globala uppvärmningen på jordbruket, översvämningar, torka, jorderosion, orkaner etc är den enorma indikationen på fara för våra liv.


De främsta orsakerna till den globala uppvärmningen är den ökande mänskliga befolkningen, avskogning, ökande effekter av växthusgaser, många vårdslösa mänskliga aktiviteter, etc. Det finns många orsaker till den globala uppvärmningen som påverkar människors liv och hälsa i många aspekter. Den främsta orsaken till den globala uppvärmningen är människans oförsiktiga aktiviteter. Den ständigt ökande mänskliga befolkningen kräver mer resurser för att leva ett enkelt och hälsosamt liv, såsom mark att leva på och odling av grödor, teknisk tillväxt för komfort och för att hantera ökande temperatur i atmosfären, etc. Fossila bränslen som brinner av många skäl är mycket ansvariga för att öka den globala uppvärmningen, uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning.


Människor inser väl den ökade miljömässiga värmen, men strunt i deras aktiviteter som stimulerar den globala uppvärmningen att öka. De slösar kontinuerligt med naturresurser och förorenar luft, vatten och mark. Alla sådana resurser bidrar i slutändan till den globala uppvärmningen. Förbränning av fossila bränslen i bilar avger olika växthusgaser som samlas i atmosfären och tvingar den att värmas upp. Människans ökande behov av mark leder till avskogning som bidrar till ökning av CO2 och minskning av syre.


Det påverkar människors hälsa, livsstil, kallar sjukdomar, kallar naturliga uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning som orkaner, värmeböljor, torka, klimatförändringar och så mycket. Ökningen av miljötemperatur och klimatförändringar har blivit mycket tydlig under de senaste 50 åren på grund av ökande nivåer av växthusgaser som vattenånga, CO2, metan, ozon, svavel och kvävgas, etc i atmosfären. Såsom växthusgaser bidrar till att öka växthuseffekten. Den främsta orsaken till ökande växthusgaser i miljön är förbränning av fossila bränslen som släpper ut koldioxid och värmer atmosfären. Sådana växthusgaser har kapacitet att absorbera mer värme från solen, värme från elektricitet som används av människor på många sätt som i sin tur värmer hela atmosfären på denna planet.


Effekterna som orsakas av växthusgaserna vattenånga, CO2, metan, ozon, dikväveoxid, fluorkolväten, svavelhexafluorid, perfluorkolväten, klorfluorkolväten, etc kallas växthuseffekten. Uppvärmning av miljön ökar atmosfärstemperaturen med 3° till 5° C varje år ökar havsnivån med 25 meter per år och värmen, smälter glaciärer, ökar hälsoproblemen, förändrar klimatet, ändrar väder, ökar orkanernas årliga kraft, kallar naturkatastrofer översvämningar , värmeböljor, torka, tornados sänker mängden och kvaliteten på jordbrukets avkastning, förbättrar glacial reträtt, minskar sommarströmmar, utrotning av olika viktiga växt- och djurarter och så många.


Det finns några andra farliga effekter av den globala uppvärmningen som kontinuerligt påverkar livet för människor, växter och djur. Den globala uppvärmningen måste lösas omedelbart genom en aktiv ansträngning från varje människa som lever på denna planet. Forskare och ekonomer från många länder arbetar regelbundet inom området för global uppvärmning från många decennier i uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning för att ta reda på orsaker, effekter, förebyggande åtgärder och lösningar på det. Under de senaste decennierna har en enorm förändring av klimatet och vädret setts tydligt.


Det har stört de naturliga kretsloppen och den ekologiska balansen i atmosfären. Den viktigaste orsaken till den ökande globala uppvärmningen är effekten av växthusgaser som släpps ut av mänsklig verksamhet. För att samarbeta och lösa denna fråga genom den globala ansträngningen finns det en grupp forskare bildad av Orsaker och effekter av global uppvärmning uppsats Nationernas mellanstatliga panel för klimatförändringar eller IPCC. Denna grupp arbetar tillsammans för att undersöka olika orsaker, farliga effekter, effektiva förebyggande åtgärder och effektiva lösningar. Enligt forskning och rapport från olika mycket skickliga forskare, noteras det att ständigt ökande nivåer av flera växthusgaser är mycket ansvariga för uppvärmningen av atmosfären.


Förbränning av fossila bränslen på olika sätt såsom bilar, bilar, fabriker, elanvändning, etc är ansvariga för att släppa ut olika växthusgaser som koldioxid, gaser av svavel och kväve, etc, uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning. Andra bidragande orsaker till växthuseffekten är metan som frigörs genom deponier, jordbruk, matsmältningssystem av betande djurs kväveoxid från olika giftiga gödselmedel, gaser som släpps ut genom kylning och industriella processer, förlust av skog m.m. Utsläpp av olika giftiga växthusgaser i atmosfären ökar atmosfärstemperaturen eftersom de har värmefångande förmåga. Metangasmolekyler 20 gånger och dikväveoxidtider har större förmåga att fånga värme än CO2.


I många länder har användningen av klorfluorkolväten förbjudits eftersom de också har förmågan att bryta ned ozonskiktet ett skyddande skikt i atmosfären samt hög potential att fånga värme tusentals gånger mer än CO2. Andra orsaker till den globala uppvärmningen är avskogning som ökar CO2-nivån, minskar syrenivån, torka, stör ekologisk balans, förändrar klimatet och ändrar vädermönster. Den globala uppvärmningen ökar dag för dag på grund av den kontinuerliga ökningen av nivåerna av växthusgaser. Sådana gaser har en tendens att fånga värme från många källor som sol, elektricitet, förbränning av kol, förbränning av bränslen, etc och förhindra dem att fly tillbaka till atmosfären.


Således ökar den samlade effekten av alla växthusgaser temperaturen på jorden och ger upphov till många farliga problem. Tidigare var jorden så sval och alla naturliga cykler gick i rätt tid, men nuförtiden sker massor av dramatiska fluktuationer i väder, klimat, temperatur, hälsa, etc. En enorm ökning av temperatur, havsnivå och vädermönster har setts tydligt under några senaste decennier. Alla förändringar på grund av den ständigt ökande globala uppvärmningen är inte en slump men det är orsakat av mänskliga aktiviteter och tekniska framsteg. En liten fluktuation i nivån av atmosfärisk koldioxid kan orsaka hög nivå signifikant effekt på uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning global temperatur.


Den kontinuerliga ökningen av andelen koldioxid i atmosfären skrämmer oss med dess farliga effekter, men vi ignorerar fortfarande. Det ökande behovet av fossila bränslen som kol, olja och bensin hos människorna i den industriella civilisationen ger möjlighet att öka i koldioxidutsläpp. Avskogning orsakar också ökning av koldioxiden genom att minska antalet växter och utsätta jorden för solljus. Träd är den bästa källan för att absorbera CO2 från atmosfären men vad händer om vi avslutar den huvudsakliga källan för att minska CO2-nivån, uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning. Våra dåliga metoder bara för att leva ett lyxigt liv på daglig basis förändrar miljön enormt och äventyrar människors liv i gengäld.


En liten ökning av halten av växthusgaser kan i hög grad påverka den globala uppvärmningen. Användningen av en kemikalie som kallas klorfluorkolväte-CFC i kylskåp, aerosolspraydrivmedel skadar ozonskiktet kontinuerligt, vilket ökar risken för värme att stanna kvar på jorden genom att förhindra dem att fly tillbaka ut till miljöns yta. Förstörelse av ozonskiktet ökar förekomsten av många hälsorubbningar och sjukdomar som hudcancer, luftvägssjukdomar, problem med låg immunitet, etc. Global uppvärmning skadar säsongsbetonade grödor och marina matkanaler etc. Det har påverkat vädermönstren sommarsäsongen har ökat och vintersäsongen har minskat och klimatet på grund av den ökande temperaturen och värmen i jordens atmosfär.


Orsaker till global uppvärmning Essay, uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning. Uppsats om effekter av global uppvärmning. Uppsats om förebyggande av global uppvärmning. Uppsats om konsekvenser av global uppvärmning. Uppsats om global uppvärmning och klimatförändringar. Grönhuseffekt och global uppvärmning Essay. Uppsats om global uppvärmning och utsläpp av växthusgaser. Uppsats om Global Warming Solutions. Essä om historien om global uppvärmning. Essä om påverkan av global uppvärmning på oceaner. Uppsats om effekterna av global uppvärmning på korallrev. En entreprenörsdirektör, White Planet Technologies Pvt. Master i datorapplikation och företagsekonomi.


En passionerad skribent, skrivit innehåll i många år och regelbundet skrivit för Indien för att fira. com och andra populära webbportaler. Tror alltid på hårt arbete, där jag är idag är bara på grund av hårt arbete och passion för mitt arbete. Jag tycker om att vara upptagen hela tiden och respekterar en person som är disciplinerad och har respekt för andra. Hitta alla. Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta oss. Uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning. Uppsats om orsaker och effekter av global uppvärmning på engelska. Tidigare uppsats om global uppvärmning och klimatförändring. Nästa uppsats om förebyggande av global uppvärmning. Om författaren. Archana An Entrepreneur Director, White Planet Technologies Pvt. relaterade inlägg. Kontakta oss Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta oss.





uppsatser om metamorfosen



Hur man förhindrar global uppvärmning och minimerar skador. Att vidta åtgärder mot den globala uppvärmningen kräver nu en samordnad koalition mellan den privata och offentliga sektorn runt om i världen. På samma sätt måste den privata sektorn bli mer miljömässigt ansvarsfull och kräver nya lagar mot föroreningar om det behövs. Tyvärr kan det vara en utmaning att få flera intressenter att arbeta tillsammans, även inom samma land. Att skapa internationella koalitioner mellan regeringar och organisationer inom den privata sektorn har hittills varit ineffektivt, men det finns fortfarande utrymme för hopp.


Som Union of Concerned Scientists hävdar, är att minska utsläppen av växthusgaser den första och viktigaste affären och kommer att kräva att politikerna vidtar åtgärder. Anledningen till att politiker ofta är ovilliga att vidta åtgärder är rädsla för att det skulle påverka ekonomin negativt. Trots allt har många företag ännu inte utvecklat alternativa metoder, processer eller teknologier som kan ersätta de som orsakade den globala uppvärmningen. För att övervinna detta problem måste politikerna samtidigt anta lagar som erbjuder incitament till företag att utveckla alternativa tekniker eller energikällor.


En annan anledning till att regeringar måste ta ansvar är att markanvändningsproblem på de flesta ställen kan mildras genom lagstiftning. Istället för att tillåta mer avskogning kan regeringar upphöra med ny utveckling till förmån för en mer hållbar ekonomisk politik. Behöver du hjälp med att skriva din uppsats? Komma igång. Att vidta åtgärder mot den globala uppvärmningen kräver en mångfacetterad insats, som kombinerar arbete med den privata sektorn och bildar lokala, regionala, nationella och internationella koalitioner. Varje region kommer att uppleva den globala uppvärmningen på olika sätt.


Därför är det viktigt att inte bara fokusera på vad som kan göras nationellt eller internationellt utan även lokalt. Varje samhälle måste bygga sin egen motståndskraftsstrategi för att minska skadorna. Till exempel måste regioner i Kalifornien och den amerikanska västern som kan drabbas av större skogsbränder och torka ha förbättrade brandbekämpningsstrategier. Låglänta kustregioner som Florida och Atlantkusten måste ha evakuerings- eller landåtervinningsåtgärder på plats i händelse av stormar och stigande havsnivåer. Lokala förhållningssätt bidrar till att skapa mer robusta långsiktiga lösningar.


Det är ofta lättare att få mindre grupper av människor från samma region att komma överens om en handlingslinje än för större och mer mångsidiga enheter. Invånarna i ett område kan se de omedelbara resultaten av sitt arbete och är mer kopplade till behovet av att vidta åtgärder för sitt samhälle. Enskilda konsumenter måste också ta ansvar för sina val för att bidra till att minska den globala uppvärmningen. Eftersom den privata sektorn svarar på konsumenterna, och eftersom regeringarna svarar på den privata sektorn, har konsumenterna i slutändan mer makt än de kanske tror. Genom att välja hållbara produkter och stödja hållbara, etiska företag kan individer minska den globala uppvärmningen. Att äta mindre kött eller inget kött är ett sätt att bidra till arbetet med att minska efterfrågan på ohållbara jordbruksmetoder.


På samma sätt kan bojkott av produkter som tillverkas på sätt som bidrar till den globala uppvärmningen också bidra till att skapa en konsumentdriven revolution. Att gå, cykla och på annat sätt undvika onödig användning av bränsleförbrännande bilar är ett annat sätt som konsumenter kan göra skillnad redan innan regeringar är villiga att vidta åtgärder. Som Union of Concerned Scientists också påpekar, har individer ett ansvar att främja vetenskaplig läskunnighet och minska desinformation. När väljarna får information om den globala uppvärmningen, är de mer kapabla och sannolikt att välja tjänstemän som är dedikerade till att implementera lösningar.


Att minimera skador är också en viktig strategi för global uppvärmning. Både regeringar och den privata sektorn måste arbeta tillsammans för att skapa mer motståndskraftiga samhällen. Katastrofer kommer att hända, men reaktionerna måste vara mer robusta. Till exempel måste den offentliga infrastrukturen förbättras så att orkaner som Katrina orsakar mindre skada än de gjorde. Att hjälpa de mest utsatta områdena runt om i världen att förbereda sig för katastrofer och evakuera människor så säkert och effektivt som möjligt är ett av de viktigaste sätten att reagera på problemet med global uppvärmning. Det kan vara omöjligt att helt eliminera den globala uppvärmningen på grund av den enorma befolkningen på planeten, men mycket kan göras för att minimera den och minska skadorna.


Att göra något åt ​​den globala uppvärmningen kräver att vara proaktiv, både när det gäller att förändra hur industrin fungerar, och även bygga motståndskraft för att minimera skadorna som kan bli följden av extremt väder, torka och andra problem. MacMillan, A. Global uppvärmning NASA Union of Concerned Scientists konfronterar klimatförändringarnas verklighet. Skriver du din uppsats om global uppvärmning för en klass i miljövetenskap? Om så är fallet, se till att du använder trovärdiga vetenskapliga källor och pratar om växthusgasernas kemi och andra vetenskapliga principer. Men om du skriver din uppsats för en debattklass eller för en engelsk sammansättningsklass, vill du använda principerna för argumenterande uppsats eller förklarande uppsatsskrivning.


Du kan till och med bli ombedd att skriva om global uppvärmning ur ett historiskt perspektiv, som att spåra utvecklingen av politik eller attityder till global uppvärmning. Klasser i sociologi, antropologi och psykologi kan också be dig att skriva om attityder till global uppvärmning. Kom ihåg att använda en disposition för att hålla dig organiserad när du skriver, och korrekturläsa ditt exemplar när du är klar med ditt utkast. För att undvika att bli anklagad för plagiat när du skriver en uppsats, håll alltid reda på vilka källor du använder och citera dem ordentligt i avsnittet Referenser eller Bibliografi i din uppsats. Om du behöver hjälp med att skriva en uppsats om global uppvärmning eller något annat ämne kan du söka hjälp med en skrivhandledare.


Letar efter andra dokument relaterade till global uppvärmning? eller sök i liknande dokument. Huvudsida World U. S Business Technology Health Entertainment. Hem World Global Warming Global Warming Essay. Alla sådana resurser bidrar i slutändan till den globala uppvärmningen. Förbränning av fossila bränslen i bilar avger olika växthusgaser som samlas i atmosfären och tvingar den att värmas upp. Människans ökande behov av mark leder till avskogning som bidrar till ökning av CO2 och minskning av syre.


Det påverkar människors hälsa, livsstil, kallar sjukdomar, kallar naturkatastrofer som orkaner, värmeböljor, torka, klimatförändringar och så många. Ökningen av miljötemperatur och klimatförändringar har blivit mycket tydlig under de senaste 50 åren på grund av ökande nivåer av växthusgaser som vattenånga, CO2, metan, ozon, svavel och kvävgas, etc i atmosfären. Såsom växthusgaser bidrar till att öka växthuseffekten. Den främsta orsaken till ökande växthusgaser i miljön är förbränning av fossila bränslen som släpper ut koldioxid och värmer atmosfären. Sådana växthusgaser har kapacitet att absorbera mer värme från solen, värme från elektricitet som används av människor på många sätt som i sin tur värmer hela atmosfären på denna planet.


Effekterna som orsakas av växthusgaserna vattenånga, CO2, metan, ozon, dikväveoxid, fluorkolväten, svavelhexafluorid, perfluorkolväten, klorfluorkolväten, etc kallas växthuseffekten. Uppvärmning av miljön ökar atmosfärstemperaturen med 3° till 5° C varje år, ökar havsnivån med 25 meter per år och värme, smälter glaciärer, ökar hälsoproblem, förändrar klimatet, ändrar väder, ökar orkanernas årliga kraft, kallar naturliga katastrofer översvämningar, värmeböljor, torka, tornados, sänker mängden och kvaliteten på jordbrukets avkastning, förbättrar glacial reträtt, minskar sommarströmmar, utrotning av olika viktiga växt- och djurarter och så många. Det finns några andra farliga effekter av den globala uppvärmningen som kontinuerligt påverkar livet för människor, växter och djur.


Den globala uppvärmningen måste lösas omedelbart genom en aktiv ansträngning från varje människa som lever på denna planet. Forskare och ekonomer från många länder arbetar regelbundet inom området för global uppvärmning under många decennier för att ta reda på orsaker, effekter, förebyggande åtgärder och lösningar på det. Under de senaste decennierna har en enorm förändring av klimatet och vädret setts tydligt. Det har stört de naturliga kretsloppen och den ekologiska balansen i atmosfären. Den viktigaste orsaken till den ökande globala uppvärmningen är effekten av växthusgaser som släpps ut av mänsklig verksamhet. För att samarbeta och lösa denna fråga genom den globala ansträngningen finns det en grupp forskare bildad av FN:s mellanstatliga panel för klimatförändringar eller IPCC.


Denna grupp arbetar tillsammans för att undersöka olika orsaker, farliga effekter, effektiva förebyggande åtgärder och effektiva lösningar. Enligt forskning och rapport från olika mycket skickliga forskare, noteras det att ständigt ökande nivåer av flera växthusgaser är mycket ansvariga för uppvärmningen av atmosfären. Förbränning av fossila bränslen på olika sätt såsom bilar, bilar, fabriker, elanvändning, etc är ansvariga för att släppa ut olika växthusgaser som koldioxid, gaser av svavel och kväve, etc. Andra bidragsgivare till växthuseffekten är metan som frigörs genom deponier, jordbruk, matsmältningssystem hos betande djur, lustgas från olika giftiga gödselmedel, gaser som frigörs genom kylning och industriella processer, förlust av skog m.m.


Utsläpp av olika giftiga växthusgaser i atmosfären ökar atmosfärstemperaturen eftersom de har värmefångande förmåga. Metangasmolekyler 20 gånger och dikväveoxidtider har större förmåga att fånga värme än CO2. I många länder har användningen av klorfluorkolväten förbjudits eftersom de också har förmågan att bryta ned ozonskiktet ett skyddande skikt i atmosfären samt hög potential att fånga värme tusentals gånger mer än CO2. Andra orsaker till den globala uppvärmningen är avskogning som ökar CO2-nivån, minskar syrenivån, torka, stör ekologisk balans, förändrar klimatet och ändrar vädermönster. Den globala uppvärmningen ökar dag för dag på grund av den kontinuerliga ökningen av nivåerna av växthusgaser.


Sådana gaser har en tendens att fånga värme från många källor som sol, elektricitet, förbränning av kol, förbränning av bränslen, etc och förhindra dem att fly tillbaka till atmosfären. Således ökar den samlade effekten av alla växthusgaser temperaturen på jorden och ger upphov till många farliga problem. Tidigare var jorden så sval och alla naturliga cykler gick i rätt tid, men nuförtiden sker massor av dramatiska fluktuationer i väder, klimat, temperatur, hälsa, etc. En enorm ökning av temperatur, havsnivå och vädermönster har setts tydligt under några senaste decennier. Alla förändringar på grund av den ständigt ökande globala uppvärmningen är inte en slump men det är orsakat av mänskliga aktiviteter och tekniska framsteg.


Det finns få bevis som bevisar att CO2 är den direkta orsaken till den globala uppvärmningen. Mer än hälften av den mänskliga koldioxiden har redan återupptagits av jordens kolsänkor. Kolsänkor är saker som absorberar mer kol än de producerar. Enligt doktor William. Få tillgång till. Tillfredsställande uppsatser. Är olja och gaser en hållbar energikälla? Läs mer. sop global warming Words 2 Pages. sop global uppvärmning. Bättre uppsatser. Global Warming Words 3 sidor 1 citerade verk. Global uppvärmning. Global Warming Research Paper Words 2 sidor.


Global Warming Research Paper. Övertygande uppsats om globala uppvärmningsord 4 sidor. Övertygande uppsats om global uppvärmning. Bra uppsatser. Ta en titt på Global Warming Words 2 sidor. Ta en titt på den globala uppvärmningen. Vikten av kärnkraftverk ord 5 sidor. Vikten av kärnkraftverk. Fördelarna med kolcykelns ord 3 sidor. Fördelarna med kolcykeln. Global uppvärmning och klimatförändringsord 3 sidor. Global uppvärmning och klimatförändringar. Orsak och verkan av global uppvärmning ord 2 sidor. Orsak och verkan av global uppvärmning.

No comments:

Post a Comment