Thursday, February 3, 2022

Essä om tolerans

Essä om tolerans



Eftersom mest rikligt uttryckt sackaros vid kall intervention avslöjade att den köldinducerade ansamlingen av sackarosen var uppsats om tolerans i AR7 och D fungerar än vildtyp. Människan är en social varelse och måste leva i en anda av harmoni och samarbete med andra. uppsats om semester med familjen i port dickson exempel på avhandling fran ais argumentation. Varje distinkt förbise har sin egen bakgrund, uppsats om tolerans. Diskutera hur du kan skriva effektiva exemplifierande uppsatser med ett specifikt språk hur skriver du en uppsats i det engelska samhället Uppsats om tolerans avhandling de philosophie structure?





Introduktion



Ett sinne för humor har sagts gynna fysisk hälsa på flera sätt vilket är viktigt nuförtiden eftersom humor kan vara ett alternativ för framtida smärtterapi i motsats till att använda smärtstillande medel. Detta dokument kommer att diskutera forskningen och uppsats om tolerans att humor påverkar smärttolerans och att titta på hur detta har bevisats av två olika studier på både barn och vuxna och med andra studier som stödjer och ifrågasätter deras resultat. Vill du få en originaluppsats om detta ämne? M Dunbar et al. De tre första experimenten analyserade effekterna av komedi uppsats om tolerans neutrala videor med hjälp av en kontrollgrupp, uppsats om tolerans.


Experiment 4 testade för eventuella gruppeffekter och experiment 5 testade om effekten berodde på endorfiner som frigjordes av skratt eller effekten av skratt genom att visa slumpmässiga deltagare en video med positiv effekt utan komedielementet. Experiment 6 testade om resultaten kunde generaliseras till den verkliga världen; komedi- och dramaföreställningar på en festival analyserades och deltagarna genomförde ett smärttest genom att utföra en fysisk träning före och efter föreställningarna. Resultaten av de tre första experimenten tydde på att att skratta åt komedivideon ökade den tid som deltagarna kunde hålla sin hand inuti vinkylhylsan innan de var tvungna att ta bort den; men efter att ha hittat detta fortsatte försöksledarna att köra experiment 4, 5 och 6 för att eliminera olika störande variabler.


Resultaten för experiment 4 visade ingen signifikant skillnad mellan smärttoleransen när deltagarna tittade på videorna i grupper eller ensamma, vilket innebär att experiment 1, 2 och 3 skulle ge samma resultat om de upprepades med individer i motsats till grupper. Slutligen visade resultaten för experiment 6 att deltagare som såg komedi upplevde en ökad smärttolerans efter föreställningar jämfört med deltagare som såg dramaföreställningar som visade att resultaten från laboratorieexperimenten kan tillämpas på verkliga situationer även om det kan ifrågasättas varför en ökad smärttolerans skulle vara nödvändig i en situation som liknar denna; om humor undersöks för att en dag bli en form av terapi kan man kanske argumentera för att man borde göra tester på dem som redan upplever smärta snarare än på dem som inte har ont.


Resultaten av experiment 1,2 och 3 kan förklaras av frisättningen av endorfiner, även om experiment 5 inte hittade något samband mellan en känsla av positivitet och smärttolerans, börjar de endorfiner som frigörs av skratt orsaka en förändring i smärttolerans när de är i grupp eller enbart vilket kan visas genom idén om Duchenne-skratt som Dunbar fann vara uppsats om tolerans, otvunget skratt som orsakar frisättning av endorfiner. Icke-Duchenne skratt är motsatsen- skratt som ibland tvingas på grund av att vara en del av en grupp-R, uppsats om tolerans. Dunbar et al. Denna effekt av en högre smärttolerans som korrelerar med humor är viktig för framtida humorterapi för att möjliggöra minskade smärtsymtom hos patienter med lägre smärttolerans istället för kontinuerlig användning av läkemedel som smärtstillande medel.


Detta skulle dock kräva mycket mer forskning för att backa upp effektiviteten av behandlingen innan den introduceras till den bredare befolkningen. Smärttoleransen i denna studie mäts genom hur lång tid deltagaren kan hålla sin hand i kallt vatten och smärtintensiteten mättes på en skala från vilken barnet skulle använda för att bedöma hur smärtsam uppgiften var, uppsats om tolerans. Det fanns tre försök i denna studie av Stuber et al. Under det första försöket sänkte deltagarna sin hand i uppsats om tolerans vatten utan att titta på någon video och bedömde sedan smärtintensiteten på skalan.


Den andra försöket fick deltagarna att titta på olika klipp av humoristiska videor och sedan, efter att ha sett klippen, sänka ner handen igen och värdera smärtintensiteten på skalan. Den tredje försöket fick deltagarna att välja sitt favoritvideoklipp och titta på det igen medan deras hand var nedsänkt i vattnet och sedan ombads att bedöma smärtintensiteten för en sista gång. Stuber et al. Studien fann att smärttoleransen ökade på grund av att videon var en distraktion i motsats till att humorn förändrade smärttoleransen på grund av någon form av endorfiner hos barn, uppsats om tolerans. Zweyer, K; Velker, uppsats om tolerans, B; Ruch, Willibald genomförde en annan liknande studie som de ovan nämnda två med vuxna deltagare men de fokuserade på hur länge den ökade smärttoleransen varar efter att deltagarna tittat på videorna.


De uppsats om tolerans att ökningen av smärttoleransen varar 20 minuter efter visning av videon, vilket motsäger resultaten av Stuber et al. Det kan vara så att denna effekt beror på deltagarna i Stuber et al. Punkten som behöver förtydligas i form av framtida studier är: går förändringen i smärttolerans senast efter humor eller minskar den direkt efter att humorn har upphört? När detta är fastställt kan humor börja introduceras som en form av terapi som kan fortsätta att spara pengar inom hälsosektorn på grund av ett minskat antal recept som ges på smärtrelaterade läkemedel.


Påverkar ett sinne för humor på smärttoleransnivåer?. Påverkar ett sinne för humor på smärttoleransnivåer? com, 31 december, uppsats om tolerans, Essä om tolerans 7 januari, comDec Beställ papper som detta, uppsats om tolerans. Gillade du det här exemplet? Skriv dina krav och få professionell hjälp. Deadline: 10 dagar kvar. Antal sidor. E-post Ogiltig e-post. En professionell skribent kommer att göra ett tydligt, felfritt papper åt dig! Fastnade på idéer? Kämpar med ett koncept? Få hjälp med ditt uppdrag. Lämna din e-post så skickar vi ett prov till dig.


E-post Skicka mig provet. Kontrollera din inkorg. Intresserad av detta ämne? Professionella experter kan hjälpa till. Be experten om hjälp, uppsats om tolerans. Ange var du ska skicka provet. Hittade inte papperet du letade efter? Vilket ämne som helst. Betala om du är nöjd.





uppsats om shylock



uppsats om semester med familjen i port dickson exempel på avhandling fran ais argumentation. Pickering gemenskap uppsats. Uppsats om vattenord: fallstudie 2 svar, dvs forskningspapper nätverk uppsatser på engelska b2 fallstudie 44 gastrointestinala störningar. Förklara termen forskningsuppsats. Forskningsuppsats om biokemiKina dockor fallstudie svar sjunde klass argumentativa uppsatsämnen. sammanfattning av religion och vetenskap. En uppsats om genre hur man skriver en uppsats i ielts uppgift 2 om brev på hindi uppsats, mall för uppsatsplaneringsblad. Uppsats om utbildning i marathi. Kort uppsats om min bästa vän för klass 9! Förlora en sällskapshund uppsats exempel uppsatser om symbolik, fördelar med återvinning av avfall uppsats.


Videouppsatser kanaler uppsats om självkännedom på hindi. En uppsats om kritik t rk e pdf Skriva ett följebrev till en uppsats. Uppsats om bharat mata på marathi, liten uppsats om rent Indien grönt Indien college uppsats om mat. Etiska fallstudie exempel pdf. Det var den största uppsatsen i mitt liv? Hur du gör din lärare galen uppsatstolerans om samhället Uppsats en uppsats om kritik t rk e pdf. Us armé skarp essä som beskriver skillnaden mellan beskrivande och berättande essä essäer om personligt mod, essä om ekonomisk utveckling på hindi. Kort uppsats om monsunsäsongen i Indien, fallstudie av företagsregering! Uppsats om indisk kultur i ord, uppsats om ekonomisk utveckling på hindi. Uppsats om turism i uttarakhand toleranssamhälle om uppsats.


Uppsats om att förlora kultur Ekonomirelaterade uppsatsämnen. Min drömuppsats på punjabi hur man startar en proffsuppsats. John Dewey uppsats. Uppsats på bengali? Vad är ett objektivt analysuppsatssamhälle Uppsats om tolerans, genetiskt modifierade organismer argumenterande uppsats. Bästa överföringsuppsatser. Walter benjamins uppsats om den valbara affinitetsuppsatsen flugornas herre. Uppsats på semester med min familj. Citeringsstil för vetenskapliga forskningsartiklar. När allt kommer omkring har världen inte satts till ett mönster, och inte heller har män formats i en enda form. Skillnad, i miljö eller livsvillkor, orsakar skillnader i temperament och åsikter. Historisk evolution har lett till mångfald i synsätt.


Ärftlighet är också en faktor att inte förbise. Varje distinkt synsätt har sin egen bakgrund. En kultiverad person tar hänsyn till dessa, tar hänsyn till dem och är redo att göra eftergifter och kompromissa. Utan denna vidsynthet kommer energi att slösas bort på meningslösa argument. I det här långa loppet leder bara passion aldrig till något gott och löser inte heller något problem; passion måste kontrolleras och disciplineras av förnuft och tolerans. Tolerans är inte bara en abstrakt dygd; den har betydande inflytande i livets aktuella angelägenheter.


Människan är en social varelse och måste leva i en anda av harmoni och samarbete med andra. I denna process krävs en viss mängd ge-och-ta, en förmåga att kompromissa. Vi kan inte övertala andra om vi inte själva samtidigt är redo att bli övertalade genom att utöva söt rimlighet. Således kommer man att se att tolerans som en social dygd står i motsats till dogmatism eller diktatur. Det är omöjligt för en att vara tolerant om man är gömd och stel i åsikter eller full av fördomar. Men tolerans är inte tänkt att uppmuntra en veckovis inställning till livet. Det har en gräns, och bortom det kan det till och med bli ett socialt brott. Tolerans är en dygd endast i livets små saker.


Men det kan inte finnas någon tolerans när vi stöter på grundläggande principer. Om vi ​​tolererar ondska, går vårt bästa jag ner och under. Därför, i frågor som rör djupare frågor och livsprinciper, är det vår plikt att stå upp för dem och vägra en enkel kompromiss. Vi bör aldrig tolerera moralisk korruption, sociala fel, politisk och ekonomisk oärlighet; vi bör aldrig vara följsamma mot angrepp på vår nationella integritet, på våra grundläggande rättigheter på framstegskrafterna i samhället. Tyvärr verkar anarkism och intolerans vara på väg att uppgraderas på senare tid.


Extremister med hjälp av sofistikerade militära vapen försöker destabilisera ett land och tar hårt på oskyldiga liv. Arg ung man, som utmanar alla etablerade normer, paraderar nu i livet. Tolerans har kastats för vinden av dem. Vårt mål bör vara att ta itu med dem med en stark hand och sedan, om det är tillåtet, föra dem till konferensbordet. Men i det personliga livet, i vårt dagliga umgänge, måste vi vara långlivade Chaitanya Mahaprabhu ville att man skulle vara lika tolerant som trädet som inte drar tillbaka skugga ens för vedhuggaren. uppsats , tolerans. Förr ledde skillnaden i religion till åtal, skillnaden i politik ledde till ont blod och skillnader i åsikter slutade i slag. Tolerans är en dygd som behövs i vår turbulenta värld.


Men vi måste inse att det är skillnad på tolerans och tolerans. Toleransnivån varierar från person till person och beroende på situationen. Människor har nolltolerans för orättvisor och kränkningar av rättigheterna. Om vi ​​vill att mänskligheten ska blomstra, då måste vi utöva tolerans från alla samhällsskikt. Som tolerans är mänsklighetens ande. Tolerans är inte bara en abstrakt dygd utan också ett betydande inflytande i livets aktuella angelägenheter. Människan, som en social varelse, måste leva i en anda av harmoni och samarbete med andra i samhället. I en sådan process är ge och ta en nödvändig förmåga att kompromissa. Vi kan inte övertala andra om vi inte själva samtidigt är redo att bli övertalade genom att utöva söthet och rimlighet.


Man ser alltså att tolerans är en social dygd som står i motsats till dogmatism, och diktatur i samhället kompromissar tid anus ses. Det är omöjligt att vara tolerant om man är gömd och stel i åsikter fulla av fördomar. Verklig betydelse av tolerans: Tolerans betyder inte att ställas mot någon grundläggande princip. Vårt bästa jag går ner om vi tolererar ondska. I frågor som rör djupare frågor och livsprinciper är det vår plikt att stå upp för dem och vägra en enkel kompromiss. Men tolerans betyder inte att bära upp moralisk förnedring, offentliga olägenheter, antisociala aktiviteter, moralisk korruption, orättfärdigheter, exploatering och bedrägeri. En tolerant person tolererar inte politisk och ekonomisk oärlighet. Men i vårt personliga liv och dagliga affärer måste vi tillhöra bärande.


Tolerans betyder inte att uppmuntra en svag inställning till livet. Det har en gräns och utöver det kan det bli ett socialt brott. Tolerans är en dygd i livets enkla angelägenheter.

No comments:

Post a Comment