Tuesday, December 28, 2021

En säljares död essäfrågor

En säljares död essäfrågor



Men Miller ger inte publiken den lätta tillfredsställelsen att se Willys plan förverkligas. Populära sidor: Death of a Salesman. Svar: Även om de levde väldigt olika liv - Willy, objektivt sett ett misslyckande, och Gatsby, objektivt sett en framgång - hade Willy och Gatsby liknande undergångar. Kom ihåg mig. Hans en säljares död essäfrågor är knappast tröstande flygningar in i idealiserade tidigare tider. Essays for Death of a Salesman Death of a Salesman-essäer är akademiska uppsatser för citering.





En säljares död



I ovanlig grad, en säljares död essäfrågor, The Death of a Salesman sammanflätar tidigare och nuvarande handling. Men dessa minnen är inte det en säljares död essäfrågor, lätt melankoliska dagdrömmar om en nöjd man. Miller använder de utökade tillbakablickarna för att visa både att Willy längtar efter att förstå sig själv, och även att hans ansträngningar att göra det är dömda. Willy återvänder till det förflutna, inte i ett försök att sjunka in i glada minnen, utan i ett försök att analysera sig själv och förstå var hans liv gick fel.


Hans tillbakablickar är knappast tröstande flygningar in i idealiserade svunna tider. Snarare är de upprörande resor som kommer till hjärtat av hans dysfunktion. Istället tenderar han att dras till de tillfällen då han betedde sig på ett avslöjande obehagligt sätt. Denna tendens antyder att Willy längtar efter självkännedom. Han vill ta reda på hur han hamnade i sin nuvarande röra, och han vet att svaren ligger i det förflutna. I sin ineffektiva desperation efter att förstå vad som gick fel, blir han intagen av det förflutna. Istället för att förbli stadigt förankrad i nuet och tänka på hur det förflutna gäller det liv han nu lever, drar han sina minnen över huvudet som en filt. De berättas inte i första person eller riktar sig till publiken, vilket kan anstå med händelser som inträffat i det förflutna och som är vid borttagning.


Snarare spelas de upp som fullt realiserade scener, precis lika viktiga och angelägna som dagens scener är. Miller föreslår att även om Willy kan ha nytta av att sticka en tå i det förflutnas vatten, börjar han tappa greppet om förståndet när han kastar sig i dessa vatten helt. Willy är konstitutionellt oförmögen att analysera sitt eget beteende, förstå sin karaktär och förstå de misstag han har gjort. Om och om igen visar Miller hur Willy kastar sig tillbaka i det förflutna, stirrar oförstående på de fel han gjorde och sedan gör de identiska felen i nuet. Han minns att han idealiserade Ben som pojke; sedan beskriver han Ben i överdimensionerade, lysande termer för sina söner, en säljares död essäfrågor. Willy känner svagt att hans tidigare felsteg har betydelse för nuet, men han kan inte förmå sig att göra kopplingarna tydliga.


Willy Loman har en mängd fel, men eskapism är inte ett av dem. Han vill verkligen förstå sig själv; en del av hans tragedi är att han är oförmögen att göra det. Sök i alla SparkNotes-sökförslag Använd upp- och nedpilarna för att granska och gå in för att välja. No Fear Litteratur Översättningar Litteratur Studieguider Ordlista med litterära termer Hur man skriver litterär analys. Biografi Biologi Kemi Datavetenskap Drama Ekonomi Film Hälsa Historia Matte Filosofi Fysik Poesi Psykologi Noveller Sociologi USA:s regering och politik. En säljares död essäfrågor Lärarhandbok. Karaktärslista Willy Loman Biff Loman Happy Loman Linda Loman och Charley.


Teman Motiv Symboler. Viktiga citat förklaras av tema American Dream Självbedrägeri Familjens pengar. Förslag för ytterligare läsning Arthur Miller och döden en säljares död essäfrågor en säljare bakgrund. Vänta medan vi behandlar din betalning. Lås upp din GRATIS provversion av SparkNotes Plus! Lås upp din GRATIS provperiod! Registrera dig och få omedelbar tillgång för att spara sidan som din favorit. Willy Loman minns hela tiden och tänker på det förflutna. Vilken effekt har detta på honom och pjäsen? Föregående avsnitt Miniessäer Nästa avsnitt Föreslagna uppsatsämnen.


Populära sidor: Death of a Salesman. Ta ett studieuppehåll.





nationell identitetsuppsats



Förslag för ytterligare läsning Arthur Miller och Death of a Salesman Bakgrund. Vänta medan vi behandlar din betalning. Lås upp din GRATIS provversion av SparkNotes Plus! Lås upp din GRATIS provperiod! Registrera dig och få omedelbar tillgång för att spara sidan som din favorit. Uppsatser Föreslagna uppsatsämnen. Återblickar sker inte separat från handlingen utan snarare som en integrerad del av den. Pjäsen rör sig mellan femton år tillbaka och nutid, och från Brooklyn till Boston utan några avbrott i handlingen. Death of a Salesman hade premiär på Broadway i , med Lee J. Cobb som Willy Loman och regisserad av Elia Kazan som senare skulle informera om Arthur Miller framför House Un-American Activities Committee.


Pjäsen blev en rungande framgång och vann Pulitzer-priset, samt Tony Award för bästa pjäs. The New Yorker kallade pjäsen en blandning av "medkänsla, fantasi och hård teknisk kompetens som inte ofta finns i vår teater. Som en arketypisk karaktär som representerar den misslyckade amerikanska drömmen, har Willy Loman tolkats av olika skådespelare som Fredric March filmversionen, Dustin Hoffman the Broadway revival och tv-film, och, i en Tony Award-vinnande revival, Brian Dennehy. Frågor och svar-sektionen för Death of a Salesman är en fantastisk resurs för att ställa frågor, hitta svar och diskutera romanen. Vad hände med willy efter att han kommit lite över yonkers?


Han glömde att han körde och sprang av vägen. Hans dagdrömmar tog plats för hans verklighet under en kort tid, och han råkade nästan ut för en olycka. En säljares död. Jag skulle överväga akt 2 sc 7. Han vill ta reda på hur han hamnade i sin nuvarande röra, och han vet att svaren ligger i det förflutna. I sin ineffektiva desperation efter att förstå vad som gick fel, blir han intagen av det förflutna. Istället för att förbli stadigt förankrad i nuet och tänka på hur det förflutna gäller det liv han nu lever, drar han sina minnen över huvudet som en filt. De berättas inte i första person eller riktar sig till publiken, vilket kan anstå med händelser som inträffat i det förflutna och som är vid borttagning.


Snarare spelas de upp som fullt realiserade scener, precis lika viktiga och angelägna som dagens scener är. Miller föreslår att även om Willy kan ha nytta av att sticka en tå i det förflutnas vatten, börjar han tappa greppet om förståndet när han kastar sig i dessa vatten helt. Willy är konstitutionellt oförmögen att analysera sitt eget beteende, förstå sin karaktär och förstå de misstag han har gjort. Om och om igen visar Miller hur Willy kastar sig tillbaka i det förflutna, stirrar oförstående på de fel han gjorde och sedan gör de identiska felen i nuet. Han minns att han idealiserade Ben som pojke; sedan beskriver han Ben i överdimensionerade, lysande termer för sina söner.


Willy känner svagt att hans tidigare felsteg har betydelse för nuet, men han kan inte förmå sig att göra kopplingarna tydliga. Willy Loman har en mängd fel, men eskapism är inte ett av dem. Han vill verkligen förstå sig själv; en del av hans tragedi är att han är oförmögen att göra det.

No comments:

Post a Comment