Friday, December 17, 2021

Bästa sättet att skriva en övertygande uppsats

Bästa sättet att skriva en övertygande uppsats



Att referera till en experts kunskap, erfarenhet eller undersökta slutsatser är ett övertygande sätt att ge bevis för ditt argument. Läs vår guide om AP English-kurser för att lära dig om du ska ta AP English Language eller AP English Literature eller båda! Pengar löser många frågor: fritid, utbildning och ofta även hälsoproblem. Etik Bör det finnas gränser för yttrandefriheten? Nedan finns övertygande essäidéer, organiserade i tio kategorier.





5 enkla steg för att skriva en övertygande uppsats



Allmän utbildning. Blev du glad när din lärare sa att du kunde skriva om vad du ville men är nu överväldigad av möjligheterna? Läs vidare för en lista över övertygande ämnen i toppklass, organiserade i tio kategorier. För att hjälpa dig komma igång diskuterar vi också vad en övertygande uppsats är, hur man väljer ett bra ämne och vilka tips att tänka på när du skriver din övertygande uppsats. I en övertygande uppsats försöker du övertyga läsarna att hålla med om din syn på ett argument. Övertygande och argumenterande essäer försöker båda övertyga läsarna att hålla med författaren, men de två essätyperna har viktiga skillnader, bästa sättet att skriva en övertygande uppsats. Argumenterande essäer visar en mer balanserad syn på frågan och diskuterar båda sidor. Övertygande essäer fokuserar mer på den sida författaren håller med om.


Vissa ämnen är lättare att skriva en starkt övertygande uppsats om, och nedan finns tips att följa när du bestämmer dig för vad du ska skriva om, bästa sättet att skriva en övertygande uppsats. Du måste se till att ditt argument är tillräckligt komplext för att ha minst två potentiella sidor att rota efter, och du måste kunna backa upp din sida med bevis och exempel, bästa sättet att skriva en övertygande uppsats. Till exempel kan du passionerat tro att mintchokladglass är den bästa glasssmaken. Jag håller med! Hur skulle du stödja din tro? Har tillräckligt många studier gjorts på föredragna glassmaker för att stödja en hel uppsats? När du väljer en övertygande uppsatsidé vill du hitta den rätta balansen mellan något du bryr dig om så att du kan skriva bra om det och något resten av världen bryr sig om så att du kan referera bevis för att stärka din position.


En bättre idé skulle vara att välja en inverkan på det amerikanska livet som krigen hade, såsom förändringar i kvinnlig sysselsättning och fokusera på det, bästa sättet att skriva en övertygande uppsats. Om du gör det blir det mycket mer genomförbart att forska och skriva din övertygande uppsats. Nedan finns övertygande essäidéer, organiserade i tio kategorier. Följ de tre tipsen nedan för att skapa en förstklassig uppsats. Innan du börjar skriva ett enda ord i din uppsats, undersök ditt ämne noggrant. Din avhandling är den viktigaste meningen i din övertygande uppsats. Du vill att din avhandling ska vara kristallklar och att resten av din uppsats korrekt ställs in. Att undersöka alla olika synpunkter och ta med dem i din uppsats kommer att öka kvaliteten på ditt skrivande genom att göra din uppsats mer komplett och nyanserad.


Behöver idéer för ett forskningsuppsatsämne också? Vår guide till forskningspappersämnen har över ämnen i tio kategorier så att du kan vara säker på att hitta det perfekta ämnet för dig. Funderar på att ta en kurs i AP engelska? Läs vår guide om AP English-kurser för att lära dig om du ska ta AP English Language eller AP English Literature eller båda! Att välja mellan SAT eller ACT? Ta reda på för bästa sättet att skriva en övertygande uppsats som du kommer att göra bäst på. Läs även en detaljerad jämförelse mellan de två testerna. Christine tog examen från Michigan State University med examen i miljöbiologi och geografi och tog sin masterexamen från Duke University. I gymnasiet fick hon poäng i den 99:e percentilen på SAT och utsågs till National Merit Finalist.


Hon har undervisat i engelska och biologi i flera länder. Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. kan du interagera med dina kamrater och PrepScholar-personalen. Se hur andra elever och föräldrar navigerar i gymnasiet, högskolan och antagningsprocessen. Fråga frågor; få svar. Hur man får en perfekt genom en perfekt målskytt. Betyg på SAT Math. Betyg på SAT-läsning, bästa sättet att skriva en övertygande uppsats. Betyg på SAT Writing. Gratis kompletta officiella SAT-övningstester. Vilket SAT-målresultat bör du sikta på? Hur man får en perfekt 36 ACT, av en perfekt målskytt. Vilken ACT-målpoäng ska du sikta på? ACT-ordförråd du måste känna till.


ACT Writing: 15 tips för att höja ditt uppsatsresultat. Hur man kommer in i Harvard och Ivy League. Hur man får en perfekt 4. Hur man skriver en fantastisk collegeuppsats. Exakt vad letar högskolor efter? Är ACT lättare än SAT? En omfattande guide. Ska du ta om din SAT eller ACT? När ska du ta SAT eller ACT? Välj ditt test. SAT Prep ACT Prep. Upplagt av Christine Sarikas 19 juni kl. Vad är en övertygande uppsats? Avhandling: En mening som sammanfattar vad uppsatsen diskuterar och vad din ståndpunkt i frågan är. Anledningar till att du tror på din sida av argumentet: Varför stöder du den sida du gör?


Vanligtvis kommer varje huvudpunkt att ha sitt eget kroppsstycke. Bevis som stödjer ditt argument: Fakta eller exempel för att backa upp dina huvudpunkter. Även om din åsikt är tillåten i övertygande uppsatser mer än i de flesta andra uppsatser, kommer att ha konkreta exempel vara ett starkare argument än att bara lita på din åsikt. Slutsats: Omformulering av avhandling, sammanfattning av huvudpunkter och en sammanfattning av varför frågan är viktig. Vad gör ett bra övertygande essäämne? Lista över bra övertygande essäämnen Nedan finns övertalande essäidéer, organiserade i tio kategorier. Passade slutet av Game of Thrones med resten av serien? Kan musik vara ett effektivt sätt att behandla psykisk ohälsa?


Med e-läsare så populära har biblioteken blivit föråldrade? är Bästa sättet att skriva en övertygande uppsats Potter-böcker mer populära än de förtjänar att vara? Ska musik med kränkande språk komma med en varningsetikett? Bör eleverna kunna ersätta en konst- eller musikklass med en idrottsklass i skolan? Är Kardashians bra eller dåliga förebilder för unga? Ekonomiskt Bör personer i högre inkomstklasser betala mer skatt? Bör alla gymnasieelever vara skyldiga att gå en klass om ekonomisk kunskap? Är det möjligt att uppnå den amerikanska drömmen, eller är det bara en myt? Ska USA införa bästa sättet att skriva en övertygande uppsats eller färre tariffer?


Skulle högskoleutexaminerade få sina studielån efterskänkta? Borde restauranger avskaffa dricks och höja personalens löner istället? Utbildning Bör eleverna lära sig kursivt skrivande i skolan? Vilket är viktigare: PE-klass eller musikklass? Är det bättre att ha året runt skola med kortare raster under hela året? Bör klassrankningen avskaffas i skolorna? Ska eleverna få undervisning i sexualundervisning i skolan? Bör studenterna kunna gå på offentliga universitet gratis? Är SAT och ACT korrekta sätt att mäta intelligens?


Ska eleverna kunna lära sig teckenspråk istället för ett främmande språk? Uppväger fördelarna med det grekiska livet på högskolor de negativa? Hjälper faktiskt eleverna att lära sig mer att göra läxor? Varför får studenter i många andra länder högre poäng? bästa sättet att skriva en övertygande uppsats Amerikanska studenter på matteprov? Etik Bör det finnas gränser för yttrandefriheten? Bör eleverna vara skyldiga att utföra samhällstjänst för att ta examen från gymnasiet? Ska dömda brottslingar som fullbordat sitt straff få rösta? Bör vapenägandet regleras hårdare? Bör återvinning göras obligatorisk? Ska arbetsgivare åläggas att erbjuda betald ledighet till nyblivna föräldrar? Finns det några omständigheter där tortyr bör tillåtas? Ska barn under 18 år kunna få plastikkirurgi av kosmetiska skäl?


Ska vita överhöghetsgrupper få hålla sammankomster på offentliga platser?





brotts- och straffuppsats



Vem har gjort en betydande inverkan i ditt liv och varför? Uppsats om ämnet kan vara utmanande att skriva. Man brukar bli ombedd att skriva en sådan text som en högskoleuppsats. Ett ämne för denna uppsats kan väljas av dig eller förutbestämt av institutionen. Ska du börja skriva en uppsats om ekonomiskt bistånd? Med största sannolikhet ansöker du om ett stipendium som kommer att ge ytterligare finansiering för din utbildning eller som hjälper dig att uppfylla vissa speciella forskningsmål. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Läs mer. Övertygande uppsats. För det första har du redan en åsikt och förståelse för argumenten för och emot ditt perspektiv.


För det andra kan du gå igenom skrivprocessen snabbare. En bra idé är att sätta en deadline för att stoppa forskning. Fördjupa dig tills dess. På så sätt kan du hålla takten för att avsluta innan din sista deadline. I slutet av denna forskningsprocess bör du kristallisera din position i ämnet. De kommer att visa dig bra sätt att strukturera ditt argument. Samtidigt kan den avslöja alla uppenbara hål i din position. Ta anteckningar om de mest övertygande stödlinjerna. Och citera alltid dina källor korrekt. Leta efter exempel på övertygande essäer som försvarar en ståndpunkt som är motsatt din. Studera dem noggrant. Använd denna kunskap för att stärka din forskning och uppsats.


Och sedan spendera timmar med att stirra på en tom sida. Gör din övertygande essä översikt! Förvandla bara var och en av dina idéer till grammatiska meningar. Läs ditt utkast senare, korrigera stavfel och gör små förbättringar allt eftersom. Om du gillar din uppsats, bra! Om du ogillar din uppsats, gör anteckningar. Använd dessa anteckningar när du börjar processen med att revidera och redigera din uppsats. Upprepa detta så många gånger som behövs. Men ändå, om du har möjlighet, ge din uppsats till en vän och be om feedback. Bra feedback kan förbättra din text avsevärt.


Få din övertygande uppsats att lysa! Bakgrund: beskriv sammanhanget för den diskuterade frågan och gör läsaren bekant med argumentet. Definitioner: om din uppsats handlar om ett teoretiskt ämne, se till att förklara de komplicerade termerna. Avhandlingsuttalande: ange syftet med ditt skrivande tydligt och koncist. Detta är den mest betydande meningen i hela uppsatsen, så ta dig tid att formulera den. Ämnesmening: kopplar varje ny idé till avhandlingen, den introducerar ett stycke. Använd endast ett separat argument för varje avsnitt, ange det i ämnessatsen.


Bevis: motivera föregående mening med tillförlitlig information. Om det är din personliga åsikt, ange skälen till varför du tycker det. Analys: bygg argumentet och förklara hur bevisen stöder din tes. Sammanfattning: lista kortfattat uppsatsens huvudpunkter i ett par meningar. Hook Kan ett glas gott vin på ett privat flygplan ha en bitter smak? Bakgrund Människor tenderar att idealisera det liv de inte har. Pengar löser många frågor: fritid, utbildning och ofta även hälsoproblem. Men när grundläggande behov tillgodoses dyker nya och mer utsökta önskningar upp. Rikedom garanterar inte lycka. Dessutom kan det bli ett missbruk. Definition En miljonär är en person vars förmögenhet utgör en miljon dollar eller mer, men ordet används för vilken rik individ som helst i uppsatsens syfte.


Avhandling Denna text syftar till att bevisa att det är ett tvivelaktigt nöje att vara miljonär av objektiva skäl. Ämnessats Miljonärer tillbringar den första delen av sitt liv med att samla tillgångarna och den andra halvan med att försöka behålla dem. Även om din åsikt är tillåten i övertygande uppsatser mer än i de flesta andra uppsatser, kommer att ha konkreta exempel vara ett starkare argument än att bara lita på din åsikt. Slutsats: Omformulering av avhandling, sammanfattning av huvudpunkter och en sammanfattning av varför frågan är viktig. Vad gör ett bra övertygande essäämne? Lista över bra övertygande essäämnen Nedan finns övertalande essäidéer, organiserade i tio kategorier. Passade slutet av Game of Thrones med resten av serien? Kan musik vara ett effektivt sätt att behandla psykisk ohälsa?


Med e-läsare så populära har biblioteken blivit föråldrade? Är Harry Potter-böckerna mer populära än de förtjänar att vara? Ska musik med kränkande språk komma med en varningsetikett? Bör eleverna kunna ersätta en konst- eller musikklass med en idrottsklass i skolan? Är Kardashians bra eller dåliga förebilder för unga? Ekonomiskt Bör personer i högre inkomstklasser betala mer skatt? Bör alla gymnasieelever vara skyldiga att gå en klass om ekonomisk kunskap? Är det möjligt att uppnå den amerikanska drömmen, eller är det bara en myt? Ska USA införa fler eller färre tullar? Skulle högskoleutexaminerade få sina studielån efterskänkta? Borde restauranger avskaffa dricks och höja personalens löner istället?


Utbildning Bör eleverna lära sig kursivt skrivande i skolan? Vilket är viktigare: PE-klass eller musikklass? Är det bättre att ha året runt skola med kortare raster under hela året? Bör klassrankningen avskaffas i skolorna? Ska eleverna få undervisning i sexualundervisning i skolan? Bör studenterna kunna gå på offentliga universitet gratis? Är SAT och ACT korrekta sätt att mäta intelligens? Ska eleverna kunna lära sig teckenspråk istället för ett främmande språk? Uppväger fördelarna med det grekiska livet på högskolor de negativa? Hjälper faktiskt eleverna att lära sig mer att göra läxor? Varför får studenter i många andra länder högre poäng än amerikanska studenter på matteprov? Etik Bör det finnas gränser för yttrandefriheten? Bör eleverna vara skyldiga att utföra samhällstjänst för att ta examen från gymnasiet?


Ska dömda brottslingar som fullbordat sitt straff få rösta? Bör vapenägandet regleras hårdare? Bör återvinning göras obligatorisk? Ska arbetsgivare åläggas att erbjuda betald ledighet till nyblivna föräldrar? Finns det några omständigheter där tortyr bör tillåtas? Ska barn under 18 år kunna få plastikkirurgi av kosmetiska skäl? Ska vita överhöghetsgrupper få hålla sammankomster på offentliga platser? Att göra abort olaglig gör kvinnor mer eller mindre säkra? Hjälper utländskt bistånd verkligen utvecklingsländer? Ska personer över en viss ålder inte få adoptera barn?


Skulle Puerto Rico beviljas stat? Ska USA bygga en gränsmur mot Mexiko? Vem ska vara nästa person tryckt på amerikanska sedlar? Bör DREAMers beviljas amerikanskt medborgarskap? Är nationell säkerhet viktigare än individuell integritet? Vilket ansvar har regeringen för att hjälpa hemlösa? Skall valhögskolan avskaffas? Skulle USA öka eller minska antalet flyktingar det tillåter varje år? Bör privatägda fängelser avskaffas? Kommer Brexit att hjälpa eller skada Storbritannien? Är Keto-dieten ett säkert och effektivt sätt att gå ner i vikt?


Bör FDA reglera vitaminer och kosttillskott mer strikt? Bör offentliga skolor kräva att alla elever som deltar ska vaccineras? Äter säkert genetiskt modifierad mat? Bör fritidsmarijuana legaliseras i hela landet? Ska p-piller finnas receptfritt? Ska gravida kvinnor förbjudas att köpa cigaretter och alkohol? Varför har ångesten ökat hos ungdomar? Är dieter med låga kolhydrater eller låg fetthalt mer effektiva för viktminskning? Låt läsarna veta exakt vad de kan förvänta sig genom att förklara vad du ska göra och hur du ska göra det. Använd nyckelord för att vägleda läsaren, som "första" och "andra. Tangenter kommer bara att förvirra din publik.


Sikta på ett sammanhängande, logiskt flöde som är lätt för läsaren att spåra. Att skapa en bra färdplan kan vara mycket svårare än det låter. För att göra det enklare, rita en kontur av hela ditt papper innan du skriver det. Men argument härrör från åsikter. Det är därför vi konstruerar argument i första hand: Vi har åsikter, och vi vill att andra ska hålla med dem. Det räcker inte att uttrycka sin åsikt med retorisk stil. Det här är inte Twitter. Du måste backa upp dig själv med bra bevis och forskning. Statistik kan vara mycket övertygande. Det är svårt att invända mot kalla, hårda siffror. Naturligtvis kan statistik också manipuleras eller feltolkas, så se till att tillhandahålla hela sammanhanget för all data du använder och kreditera dina källor.


Goda exempel, inklusive vittnesbörd och anekdoter, kan stärka din poäng. Exempel är levande och spännande på ett sätt som siffror inte är, vilket kan hjälpa din läsare att se saker från ett nytt perspektiv. Se till att dina exempel är specifika och tillämpliga. Att referera till en experts kunskap, erfarenhet eller undersökta slutsatser är ett övertygande sätt att ge bevis för ditt argument. Se till att välja en relevant expert med goda meriter. Annars försvagar du din position. Ett sätt att absolut sänka din uppsats är att engagera sig i någon form av logisk felaktighet för att stödja dina påståenden. Se till att du vet vad logiska fel är och hur du undviker dem.

No comments:

Post a Comment